Książki
Papiernia
Zabawki
Gry
Puzzle
Multimedia
Dom i ogród
Promocje
Na prezent
Skarpetki
LEGO

Wielka księga słoików

Okładka książki Wielka księga słoików

Szczegóły:

Wydawca: Laurum
ISBN: 978-83-8087-473-2
EAN: 9788380874732
oprawa: miękka ze skrzydełkami
podtytuł: Ponad 250 przepisów – od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy!
Tłumaczenie: Witkowska Magda
tytuloryg: The Complete Book of Pickling: 250 Recipes from Pickles and Relishes to Chutneys and Salsas
wydanie: 1
format: 255x180x20mm
język: polski
liczba stron: 380
rok wydania: 2021
(0) Sprawdź recenzje
Cena:
37,40 zł
Cena detaliczna: 
49,90 zł
25% rabatu
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,40
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu

Opis

Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy na pasty i sosy! Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka zawiera kreatywne, ale przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach. Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby: ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, klasyczna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony, marynowany bakłażan azjatycki Proste i precyzyjnie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów. Książka zawiera także podstawowe informacje na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów. *** Jennifer MacKenzie specjalizuje się w ekonomii gospodarstwa domowego i pisze książki. Ma piętnastoletnie doświadczenie w tworzeniu, testowaniu i doskonaleniu przepisów kulinarnych. Od kilku lat występuje również w roli sędziego podczas konkursów na najlepsze wyroby konserwowane.
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
Tak
Nie
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Oczekiwanie na odpowiedź