Książki
Papiernia
Zabawki
Gry
Puzzle
Multimedia
Różności
Skarpetki
LEGO
Promocje

Tajniki suszenia żywności w.2020

Okładka książki Tajniki suszenia żywności w.2020

Szczegóły:

Wydawca: Galaktyka
ISBN: 9788375797985
EAN: 9788375797985
oprawa: miękka
podtytuł: Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora
Tłumaczenie: Ewa Kleszcz
tytuloryg: Dehydrating at home
wydanie: 1
format: 218x200mm
język: polski
liczba stron: 192
rok wydania: 2021
(0) Sprawdź recenzje
Cena:
26,34 zł
Cena detaliczna: 
47,90 zł
45% rabatu
WYSYŁKA: 48h
Dodaj do koszyka
Dodaj do schowka
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,34

Opis

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat: • zalet domowego suszenia żywności; • mechanizmu działania dehydratora; • wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych; • zasad bezpieczeństwa żywnościowego; • metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów; • produktów najlepiej nadających się do suszenia; • czynników wpływających na czas suszenia żywności; • sposobów przygotowywania żywności do suszenia; • przechowywania wysuszonych produktów. Suszone produkty to świetna przekąska, ale też niezwykły dodatek w naszej codziennej kuchni. Suszone owoce czy orzechy mam zawsze pod ręką w aucie, gdy dopadnie mnie głód. Suszone mięso, warzywa i zioła często goszczą w moim menu, bo są bardzo aromatycznym składnikiem dań. Ważne, by suszonki były dobrej jakości, bez zbędnych dodatków czy szkodliwych polepszaczy. Najlepiej robić je samemu. Z tą książką – prawdziwą encyklopedią suszenia żywności – nie będzie to wcale skomplikowane, a za to ile da przyjemności dla podniebienia i korzyści zdrowotnych! Ewa Wachowicz Jeżeli myślisz, że suszarka do owoców może ci służyć jedynie do produkcji czipsów jabłkowych czy suszonych śliwek, to jesteś w błędzie! Książka Michelle Keogh nie tylko dostarcza niecodziennych pomysłów na suszone smakołyki, lecz także pokazuje, na co zwrócić uwagę przy wyborze tego urządzenia, jakich błędów unikać w procesie przygotowywania produktów i jak przechowywać suszone wyroby, aby nie traciły swoich właściwości i aromatu. Tajniki suszenia żywności to poradnik kompletny – pomoże ci oswoić suszarkę, maksymalnie ją wykorzystać i cały rok cieszyć się zdrowymi, domowymi przetworami. Agata Gregorowicz
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
Tak
Nie
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Oczekiwanie na odpowiedź