Nowe wydanie kulinarnego bestsellera Sztuka fermentacji!
Jeśli  kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych  czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce! Sięgając po Sztukę fermentacji, zdobędziesz rzetelną i sprawdzoną wiedzę na ten temat.
Kisić  można dosłownie każdą jadalną roślinę. Autor najpierw zapoznaje nas z  historią fermentacji, przedstawia jej zalety i ogromne walory zdrowotne. Ostrzega przed trudnościami i podaje rozwiązania problemów, jakie  najczęściej pojawiają się podczas fermentowania.
Sztuka fermentacji to również doskonały spis przepisów z całego świata: na kombuchę, pastę  miso, natto, miody pitne, wino, czy ryby! Tak naprawdę kisić możemy  wszystko pod warunkiem, że wiemy, jak to robić. Nic nie będzie już  trudne, jeśli sięgniemy po ten poradnik. Autor przekonuje nas, że tak  naprawdę kiszenie to najlepsze wyjście, które zapewnia nam zdrowie i  świetne doznania smakowe. W jasny, klarowny i rzetelny sposób przedstawia swoją wiedzę i zachęca do tego, aby zgłębiać ją dalej. Od  tej pory sztuka fermentacji nie będzie już dla ciebie czarną magią, ale  czymś całkowicie naturalnym.