Książki
Papiernia
Zabawki
Gry
Puzzle
Multimedia
Dom i ogród
Promocje
Na prezent
Skarpetki
LEGO

Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności

Okładka książki Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności

Szczegóły:

Wydawca: PWN
ISBN: 9788301182090
EAN: 9788301182090
oprawa: Miękka
wydanie: 1
format: 16.5x23.5cm
język: polski
liczba stron: 418
rok wydania: 2022
(0) Sprawdź recenzje
Cena:
68,05 zł
Cena detaliczna: 
89,00 zł
24% rabatu
WYSYŁKA: 48h
Dodaj do koszyka
Dodaj do schowka
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 68,05

Opis

Jedyna na rynku publikacja z dziedziny pomiarów i automatyki, która jest dostosowana do praktyki pracy technologów pracujących przy produkcji żywności.

Szybki rozwój nowoczesnej techniki pomiarowej i regulacyjnej w wielu gałęziach przemysłu spożywczego wymaga od technologów zapoznania się z podstawami metrologii przemysłowej i automatyzacji produkcji. Postęp techniczny nie może być bowiem dokonywany bez udziału użytkowników nowej techniki, znających najlepiej fizyczną i chemiczną stronę procesów zachodzących w urządzeniach technologicznych. Z drugiej strony, technolog musi znać możliwości i wymagania automatyki, aby wspólnie z automatykiem projektować nowe układy pomiarowo-regulacyjne i właściwie je wykorzystać.

W pierwszej części książki autorzy szeroko omówili zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności – rodzaje i właściwości czujników pomiarowych, przetworników i urządzeń wyjściowych układu pomiarowego. W drugiej części opisane zostały statyczne i dynamiczne właściwości obiektów regulacji automatycznej, właściwości regulatorów i urządzeń wykonawczych, rodzaje analogowych, dyskretnych i mikroprocesorowych układów regulacyjnych oraz sposoby regulacji podstawowych parametrów procesów technologicznych.

Książkę uzupełniono spisem literatury oraz wykazem przepisów normalizacyjnych.

Omówiona w książce problematyka pomiarów i automatyzacji procesów jest dostosowana do profilu wykształcenia absolwentów kierunków technologicznych uczelni technicznych i rolniczych – technologów, zatru­dnia­nych w przemyśle biotechnologicznym, fermentacyjnym, cukrowniczym, chłodniczym, skrobiowym, czy ochronie środowiska.

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
Tak
Nie
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Oczekiwanie na odpowiedź