Prezentowane egzemplarze mogą posiadać pewne uszkodzenia, takie jak porysowane lub nieco uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięcia, zbite narożniki itp.
Szymon Czerwiński w swoich przepisach umiejętnie łączy tradycję z nowoczesnością. W tej książce każdy znajdzie coś dla siebie, są tu dania, które pamiętamy z rodzinnego domu i nowe, modne przepisy z całego świata. Gotowanie ułatwią sprytne rady Szymona, dzięki którym poznacie sprawdzone kuchenne triki. Szymon Czerwiński, finalista V edycji programu Master Chef. Podstawowe założenie jego kuchni to: Powszechna dostępność składników (oferta sieciowych dyskontów) Prostota wykonania dań, bez wyszukanych technik czy umiejętności, lub sprzętu Możliwość korzystania z półproduktów lub tzw. „gotowców” Szybkość wykonania potraw Funkcjonalność i użyteczność prezentowanych przepisów – aspekt ekonomiczny, wykorzystanie pozostałości Porady i ciekawostki w rodzaju tip & tricks Swobodny i naturalny sposób prezentacji potraw.