Książki
Papiernia
Zabawki
Gry
Puzzle
Multimedia
Dom i ogród
Na prezent
Skarpetki
LEGO
Promocje

Prawdziwa kuchnia japońska

Okładka książki Prawdziwa kuchnia japońska

Szczegóły:

Autor: Sonoko Sakai

Wydawca: Znak
ISBN: 978-83-240-7494-5
EAN: 9788324074945
oprawa: twarda
podtytuł: Proste potrawy, oryginalne smaki
Tłumaczenie: Monika Skowron
wydanie: Pierwsze
format: 205x250
język: polski
liczba stron: 304
rok wydania: 2021
(0) Sprawdź recenzje
Cena:
38,00 zł
Cena detaliczna: 
59,99 zł
37% rabatu
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,82
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu

Opis

Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu! Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość. Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia. Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania. Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu. Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi. Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon... I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen! „Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju”. Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse „Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty”. „Los Angeles Times” „Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni”. Christine Muhlke, „The New York Times” „Szczera, poetycka… Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni”. Tara Duggan, „San Francisco Chronicle” „Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania… 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami”. „Booklist” „Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania”. „Publishers Weekly”
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
Tak
Nie
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Oczekiwanie na odpowiedź