Książki
Papiernia
Zabawki
Gry
Puzzle
Multimedia
Dom i ogród
Promocje
Na prezent
Skarpetki
LEGO

Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...

Okładka książki Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...

Szczegóły:

Autor: Kapela Jaś

ISBN: 978-83-65853-68-4
EAN: 9788365853684
oprawa: Miękka
podtytuł: Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
wydanie: 1
format: 13.2x21.0cm
język: polski
liczba stron: 336
rok wydania: 2023
(0) Sprawdź recenzje
Cena:
20,02 zł
Cena detaliczna: 
34,90 zł
43% rabatu
WYSYŁKA: 48h
Dodaj do koszyka
Dodaj do schowka
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,02

Opis

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w
ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej
przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w
Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami
dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańcow.
Wreszcie wyruszył śladem aktywistow do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się jak ważne jest
zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
Polskie mięso to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także
poruszająca historia jedzenia - tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor
w pasjonujący sposob przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by
nakreślić możliwie jak najszerszy obraz polskiego mięsa.
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
Tak
Nie
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Oczekiwanie na odpowiedź