Książki
Papiernia
Zabawki
Gry
Puzzle
Multimedia
Dom i ogród
Różności
Skarpetki
LEGO
Promocje

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

Okładka książki Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

Szczegóły:

ISBN: 9788327431059
EAN: 9788327431059
oprawa: Twarda
wydanie: 1
format: 19.0x25.0cm
język: polski
liczba stron: 144
rok wydania: 2015
(0) Sprawdź recenzje
Cena:
13,41 zł
Cena detaliczna: 
19,99 zł
33% rabatu
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,31
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu

Opis

Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska – dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem – fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś…
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
Tak
Nie
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Oczekiwanie na odpowiedź