Książki
Papiernia
Zabawki
Gry
Puzzle
Multimedia
Dom i ogród
Różności
Skarpetki
LEGO
Promocje

Na włoskim szlaku Miejsca święte od kuchni

Okładka książki Na włoskim szlaku Miejsca święte od kuchni

Szczegóły:

ISBN: 978-83-8065-479-2
EAN: 9788380654792
oprawa: Twarda
wydanie: 1
język: polski
liczba stron: 248
rok wydania: 2021
(0) Sprawdź recenzje
Cena:
32,11 zł
Cena detaliczna: 
49,90 zł
36% rabatu
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,91
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu

Opis

Książka Na włoskim szlaku składa się z 20 rozdziałów – każdy z nich opowiada o innym włoskim regionie. Znajdziemy tu opowieści o Lombardii, Abruzji, Kalabrii, Sycylii czy słonecznej Toskanii. Autor przeplata bogatą wiedzę o wymienionych wyżej miejscach (również w odniesieniu religijnym) i tamtejszej architekturze z ciekawostkami oraz przepisami kulinarnymi – w każdej całostce zamieszczono najciekawsze przepisy kulinarne na dania główne i desery. Dlaczego warto kupić tę książkę? • Poznasz najpiekniejsze rejony Włoch, architekture, sztukę, miejsca kultu religijnego • Odkryjesz tradycyjne smaki kulinarne, mało znane receptury • Otrzymasz dokładne przepisy i receptury na pyszne włoskie dania Fragment z książki Kuchnia lombardzka Podobno kuchnia lombardzka nie zachwyca i nie jest tak obfita i bogata jak w innych regionach Włoch, szczególnie na południu. Ale nic bardziej mylnego. Lombardczycy z dumą pielęgnują swoje bogate tradycje kulinarne, które cechują dania wyszukane i pełne wyrafinowanych smaków. Ze względu na swoją lokalizację, tutejsze przysmaki to połączenie wpływów francuskich, a także austriackich, niemieckich a nawet hiszpańskich. Co ciekawe tutejsze potrawy wcale nie są oparte na makaronie. W Mediolanie jak i całej Lombardii na stołach nie króluje tak popularna w całej Italii pasta tylko ryż. Podaje się go zarówno do zup jaki i przyrządza aromatyczne risotto. Najbardziej popularną wersją jest risotto alla milanese, niezwykłe aksamitne, złociste, z dodatkiem białego wina i najdroższej przyprawy świata szafranu. To kulinarny symbol regionu, danie iście królewskie, które rozpływa się w ustach. Podawane jest ono samodzielnie lub z ossobuco.
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
Tak
Nie
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Oczekiwanie na odpowiedź