Wszystko, co warto wiedzieć o anemii! Anemia to jedno z największych wyzwań zdrowotnych naszych czasów. Książka w przystępny sposób objaśnia jej mechanizmy, analizuje przyczyny i skutki, a przede wszystkim daje konkretne wskazówki dotyczące zalecanych badań, diety czy suplementacji. Autorki obalają liczne mity związane z żelazem, bazując na aktualnej wiedzy naukowej. Znajdziesz tutaj również 50 przepisów na dania bogate w żelazo, które z łatwością włączysz do codziennego jadłospisu. Poradnik uzupełniają wywiady z zaproszonymi specjalistkami. Na najczęstsze pytania pacjentów odpowiadają: - farmaceutka Laura Krumpholz (@nieanegdotycznie) - ginekolożka dr n. med. Agnieszka Nalewczyńska (@drnalewczynska) - trycholożka Karolina Czyżowska (@karolinaczyzowska) O AUTORKACH Anna Reguła – dyplomowana dietetyczka, edukatorka żywieniowa oraz autorka książek. Założycielka @niekoniecznie_dietetycznie, jednego z najpopularniejszych w Polsce profili na Instagramie o zdrowym odżywianiu. Zuzanna Woźniak – dietetyczka kliniczna, na co dzień pomaga przywracać zdrowie, dobre samopoczucie i odpowiedni poziom energii. Specjalizuje się m.in. w temacie anemii. Na Instagramie prowadzi konto @zuzannawozniak.dietetyk.