Książki
Papiernia
Zabawki
Gry
Puzzle
Multimedia
Różności
Skarpetki
LEGO
Promocje

Kuchenne Inspiracje - Potrawy Jednogarnkowe

Okładka książki Kuchenne Inspiracje - Potrawy Jednogarnkowe

Szczegóły:

Autor: Siostra Maria

Wydawca: Martel
ISBN: 978-83-65807-55-7
EAN: 9788365807557
oprawa: Miękka
wydanie: 1
format: 200x145 mm
język: polski
liczba stron: 112
rok wydania: 2018
(0) Sprawdź recenzje
Cena:
6,20 zł
Cena detaliczna: 
10,99 zł
44% rabatu
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,04
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu

Opis

Potrawy jednogarnkowe to propozycja niemal 50 sprawdzonych przepisów na pożywne i sycące potrawy – od gęstych zup poprzez różnego rodzaju gulasze, zapiekanki, kasze z warzywami po klasyczne leczo.
Dania jednogarnkowe, przyrządzane zazwyczaj – zgodnie z nazwą (Eintopf, czyli z niemieckiego jeden garnek) – w jednym naczyniu, dużym garnku lub głębokiej patelni, to sycące i bogate w składniki odżywcze, pełnowartościowe posiłki. Ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani biegłości kulinarnej. Książka została podzielona na cztery rozdziały: dania mięsne, wegetariańskie, rybne i zupy. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, zarówno smakosze gęstych, gulaszowych dań, jak i ci, którzy wolą lżejsze posiłki na bazie duszonych warzyw.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!
 
Przepis na risotto z marchewką, groszkiem i szparagami
Składniki:
• 1 szklanka ryżu do risotta,
• 3 marchewki,
• 1 szklanka mrożonego groszku,
• 5 zielonych szparagów,
• 1 cebula,
• 2 ząbki czosnku,
• 3 szklanki bulionu warzywnego,
• 1 kieliszek białego wina,
• 1 łyżka masła,
• sól, pieprz do smaku,
• olej do smażenia.
Wykonanie risotto z marchewką, groszkiem i szparagami
Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe części, umyć i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. W dużym rondlu rozgrzać trochę oleju i podsmażyć na nim cebulę z czosnkiem. Dodać marchewkę i groszek, smażyć moment, cały czas mieszając. Następnie wrzucić szparagi, wlać wino i dusić warzywa, aż alkohol odparuje. Dodać masło, wsypać ryż i smażyć 3–4 minut, stale mieszając. Wlać bulion, całość wymieszać. Gaz zmniejszyć do minimum, przykryć rondel i ogrzewać ryż, aż wchłonie cały płyn. Gotowy ryż wymieszać i przekładać na talerze. Podawać od razu.

 

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
Tak
Nie
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Oczekiwanie na odpowiedź