Odkrywaj moc diety, której zdrowie zawdzięczają tysiące polaków
Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej
- odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw,
- odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu,
- poprawisz wygląd swojej skóry,
- zwalczysz uczucie zmęczenia,
- ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność.
Czytając tę książkę, poznasz:
- 5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety,
- powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem,
- ,,tajemne"" metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób,
- reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków,
- zasady efektywnej aktywności fizycznej i sekret trwałej motywacji.
Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej:
- informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu - pełny program w jednym miejscu,
- 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety,
- listę produktów niezbędnych do przeprowadzenia każdego z etapów wychodzenia,
- przykładowe zestawy menu,
- sprytne wskazówki, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków.
Zdrowie zakręcone w słoikach
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca - nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!
W książce znajdziesz:
- porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
- przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
- wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
- porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
- inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
- sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.