Kiedy lekarze powiedzieli Danielle Walker, że to nie jedzenie powoduje jej ciężką, wyniszczającą i zagrażającą życiu chorobę, oraz że jedzenie nie może pomóc jej wyzdrowieć, postanowiła udowodnić, że się mylili. Przepisane jej lekarstwo stało się niemal tak wyniszczające jak sama choroba, więc Danielle wzięła sprawy w swoje ręce, zamieniła kuchnię w laboratorium i zabrała się do pracy, tworząc zdrowe wersje swoich ulubionych dań. Jej książki kulinarne trafiły na listę bestsellerów New York Timesa, a Danielle stała się latarnią nadziei dla milionów ludzi na całym świecie, cierpiących na choroby autoimmunologiczne, alergie pokarmowe i przewlekle dolegliwości. W tej książce, z oszałamiającą szczerością i przejrzystością na temat osobistych cierpień i szkód, jakie przyniosła jej choroba w sferze cielesnej, emocjonalnej i duchowej, Danielle opisuje wszystko, czego nauczyła się podczas swojej dziesięcioletniej podróży ku uzdrowieniu. Dzięki swojej wytrwałości i determinacji Danielle może opowiedzieć historię, która daje nadzieję - nadzieję, że pomimo dolegliwości i trudności można żyć całą pełnią, szczęśliwie i zdrowo, nie czując się wykluczonym ani pozbawionym czegokolwiek. Jedzenie uratowało Danielle Walker. Ciebie też może uratować.