Jagody goji wywodzą się z Azji, gdzie ich dobroczynne właściwości znane są już od tysięcy lat. Zaliczane do superżywności, są jednymi z najzdrowszych owoców świata. Potwierdza to wielu ekspertów i dietetyków, argumentując to ogromną ilością składników odżywczych, które w sobie skrywają. Zawierają nie tylko substancje witalne, ale są także wyjątkowo silnym antyoksydantem, który zwalcza wolne rodniki i działa na nas odmładzająco. Mają w sobie trzykrotnie więcej witaminy C niż pomarańcze i więcej witamin z grupy B niż jakikolwiek inny rodzaj jagód. Ich skład uzupełnia 18 różnych aminokwasów, 21 pierwiastków śladowych, składniki mineralne – żelazo, wapń, cynk, selen – nienasycone kwasy tłuszczowe oraz flawonoidy. Zapewnia im to czołowe miejsce wśród najpopularniejszych roślin leczniczych. Dzięki tej książce dowiesz się, na jakie choroby i schorzenia skutecznie działają jagody goji oraz jaką ich ilość powinieneś spożywać. Są one nie tylko idealne dla diabetyków czy osób z chorobami serca i artretyzmem, ale również poleca się je w walce z rakiem. Ponadto skutecznie przeciwdziałają spadkom odporności, a także pomagają wyregulować ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu i cukru. W publikacji znajdziesz również przepisy na przepyszne smoothie z wykorzystaniem tych zdrowych owoców. Nauczysz się samodzielnie uprawiać jagody goji. Zrozumiesz także, dlaczego wgwiazd, zarówno polskich, jak i Hollywood, zachwala ich niezwykłe działanie, słusznie uznając je za prawdziwy cud natury. Sięgnij po najzdrowsze owoce świata!