Książki
Papiernia
Zabawki
Gry
Puzzle
Multimedia
Różności
Skarpetki
LEGO
Promocje

Emulgatory

Okładka książki Emulgatory

Szczegóły:

Wydawca: WNT
ISBN: 8320426618
EAN: 9788320426618
oprawa: Miękka
Tłumaczenie: Emilia Barbara Cybulska
tytuloryg: EMULSIFIERS
wydanie: 1
format: 19.0x24.0cm
język: polski
liczba stron: 182
rok wydania: 2001
(0) Sprawdź recenzje
Cena:
30,21 zł
Cena detaliczna: 
39,00 zł
23% rabatu
WYSYŁKA: 48h
Dodaj do koszyka
Dodaj do schowka
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,83

Opis

Prezentujemy książkę o emulgatorach - środkach powierzchniowo czynnych, mających wielkie znaczenie w produkcji żywności. W publikacji omówiono m. in.: surfaktanty, jako związki amfofilowe; tworzenie i stabilizację emulsji; mikroemulsje; formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów; mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności; regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności obowiązujące w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii Europejskiej; praktyczne zastosowanie emulgatorów w piekarstwie, mleczarstwie, produkcji soków i napojów oraz żywności niskotłuszczowej. Wartość merytoryczną książki podnoszą przejrzyste ilustracje, słowniczek używanych terminów oraz tabele, w których zawarto wskazówki, jak sobie radzić z trudnymi sytuacjami w trakcie różnych operacji produkcyjnych.
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
Tak
Nie
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Oczekiwanie na odpowiedź