Książki
Papiernia
Zabawki
Gry
Puzzle
Multimedia
Różności
Skarpetki
LEGO
Promocje

Dobra kuchnia. Dania z ryb Dragon

Okładka książki Dobra kuchnia. Dania z ryb  Dragon

Szczegóły:

Wydawca: Dragon
ISBN: 978-83-62521-06-7
EAN: 9788362521067
oprawa: miękka
wydanie: 1
format: 210x134x4mm
język: polski
Seria: DOBRA KUCHNIA
liczba stron: 48
rok wydania: 2010
(0) Sprawdź recenzje
Cena:
4,67 zł
Cena detaliczna: 
8,99 zł
48% rabatu
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,51
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
Ryby pojawiły się w menu naszych przodków już wiele tysięcy lat temu. Ich mięso jest doskonałym źródłem składników mineralnych, przede wszystkim żelaza, wapnia, fosforu i jodu. Warto pamiętać, że ryby powinny zajmować stałe miejsce w naszym menu, ponieważ ich spożywanie bardzo korzystnie wpływa na organizm. W mięsie i tłuszczu ryb znajdują się również witaminy B, A i D. Duże znaczenie ma witamina D, występująca jedynie w niektórych produktach pochodzenia zwierzęcego i to w małych ilościach. W zależności od upodobań, ryby można gotować na parze, w wywarze z warzyw, można je smażyć, dusić, piec, grillować, przyrządzać w galarecie. Wystarczy posypać je solą i pieprzem, ale jeśli ponad wszystko cenimy aromat ziół i przypraw, warto sięgnąć po anyż, gałkę muszkatołową, rozmaryn, tymianek, kolendrę, oregano lub ostrą paprykę. Do ryb delikatnych oraz pieczonych w folii aluminiowej doskonałym dodatkiem jest białe wytrawne wino.
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
Tak
Nie
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Oczekiwanie na odpowiedź